9 redenen om deze zomer naar Malta te gaan

Met wie wil jij deze trip maken?

9 redenen om deze zomer naar Malta te gaan

Het is een piepklein eiland in de Middellandse Zee, waar zich nog veel meer vakantiebestemmingen bevinden dus het is niet heel vreemd als je deze 'over het hoofd' ziet. Toch is het de perfecte bestemming als je met jouw vriend op vakantie gaat, want is hij geen persoon die hele dagen op het strand wil liggen? Dan is er bovendien genoeg te zien. Ook met vriendinnen is Malta dé must go op het gebied van zonvakanties; je kunt er namelijk ook feesten als de beste. Nóg meer redenen om naar Malta te vliegen deze zomer?

1/ Je bent nooit lang onderweg

Het verste dat je ergens vandaan kunt zijn op het eiland is veertig kilometer, dus eigenlijk is niets ver rijden. Bovendien rijden er veel bussen van de ene kant naar de andere kant van het eiland waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken dat je geen vervoer hebt.

2/ Leuke dingen ondernemen vs. chillen

Malta kent veel historische plekken die je kunt bezoeken, maar er zijn ook vele terrasjes te vinden waar je kunt genieten van een wijntje of cocktail. En surprise, surprise: ook aan stranden ontbreekt het niet op het eiland.

3/ Tropisch weer

Waar je in Frankrijk nog weleens bang moet zijn voor een spatje regen, is het op Malta eigenlijk altijd aangenaam. De temperaturen lopen hoog op, maar dankzij de bries is het goed te doen. Bakken, maar!

4/ Geweldig uitzicht

Waar je ook staat, je bent omringd door de zee wat zorgt voor mooie uitzichten. 

5/ Verschillende clubs

In Paceville bevinden zich verschillende restaurants, bars en clubs waar je iedere dag tot in de vroege uurtjes kunt doorfeesten.

6/ Duikparadijs

Volgens de website Lovin Malta is Malta uitgeroepen tot de nummer 3 plek ter wereld als het gaat om Scuba Diving. Deze titel heeft het eiland mede te danken aan het heldere water waardoor je veel kunt zien.

7/ Extraatje: Gozo

Boven Malta bevindt zich nog een eiland, namelijk Gozo. Hier kun je vanaf Malta met de boot naartoe, wat zeker de moeite waard is. 

8/ Iedereen spreekt Engels

Zeker geen overbodige luxe: iedereen op Malta is hartstikke vriendelijk en behulpzaam, én de mensen spreken er Engels. 

9/ Lekker eten

Op Malta eten ze konijn, maar ook als jij je daar niet aan wil wagen kun je er je food hart ophalen. Vooral liefhebbers van vis hebben geluk: niet verrassend als eiland middenin de Middellandse Zee, maar de gerechten zullen je alles behalve teleurstellen.

Lees ook: Voor 175 euro naar New York? Binnenkort kan het

Bron: Lovin Malta | Beeld: iStock