Een kersverse uitagenda met tips voor mei

Deze events mag je niet missen!

Een kersverse uitagenda met tips voor mei

FOOD

Rollende Keukens

Dit jaar viert het jaarlijkse food festival zijn tiende verjaardag op het Amsterdamse Westergasterrein. Het concept is en blijft nog altijd hetzelfde (en gratis!), maar er hoort natuurlijk ook een heus verjaardagsfeest bij. Be there!

24 t/m 28 mei, Amsterdam, rollendekeukens.amsterdam

FESTIVAL

Bevrijdingspop

Net als ieder jaar mogen we op 5 mei weer onze vrijheid vieren. In Haarlem kan dat bij Bevrijdingspop, met optredens van onder meer Douwe Bob en Gregor Salto. Benieuwd waar de feestjes zijn door de rest van het land? Dat lees je hier.

5 mei, Haarlem, bevrijdingspop.nl

CARRIERE

Future Insights – Business Seminar

Alles weten over trends en innovaties die wereldwijd plaatsvinden en merken uit de mode, design en lifestyle branche die hun blik proberen te verbreden? Dan is deze business seminar een go to voor jou. Onderwerpen als de digitale samenleving, veranderend consumentengedrag en nieuwe retailconcepten zullen de revue passeren.

11 mei, Amsterdam, tbbgallery.com

FOOD

Big Taste Festival

Twintig food trucks strijken neer op het Groningse Damsterplein om je een fingerlicking good weekend te bezorgen. Afgewisseld met optredens van verschillende dj's kun je drie hele dagen genieten van uiteenlopende gerechten.

5 t/m 7 mei, Groningen, bigtastefestival.nl

STORE

Loes Vrij

Loes Vrij – bekend van haar high-end tassenlabel – opent haar eerste (tijdelijke) winkel in Amsterdam. De tassen zijn al te koop in verschillende multi-brand stores in Europa, Azië en de Emiraten maar nu dus ook in haar eigen shop op de Nieuwe Spiegelstraat.

t/m eind mei, Amsterdam, loesvrij.com

FILM

Kidnap

Als Karla (Halle Berry) kort uit het oog verliest, wordt Frankie op brute wijze ontvoerd. Het enige wat ze nog net ziet, is dat het jongetje een auto in wordt gesleurd maar het lukt haar niet om de ontvoerders te stoppen. Ze neemt het heft in eigen handen en gaat tot het uiterste om haar kind terug te krijgen.

Vanaf 18 mei, alle bioscopen, pathe.nl

GOEDE DOELEN

Barts Media Run

Eind mei organiseert de Bart de Graaff Foundation de eerste Barts Media Run door het Mediapark in Hilversum. Dat betekent niet rennen over saaie wegen of rond het park, maar dwars door het Nederlandse medialandschap. Denk aan hardlopen langs kleedkamers en door de beroemde studio’s, en dat ook nog eens voor het goede doel.

21 mei, Hilversum, bartsmediarun.nl

FOOD

MingleMush

Rotterdam heeft de Markthal, Amsterdam de Foodhallen en Den Haag krijgt het zogeheten MingleMush. Denk aan foodstands, bars, terrassen, muziek en nog veel meer. Voor ieder wat wils!

Den Haag, Facebook MingleMush

EXPOSITIE

You-Wells

In de nieuwste serie van Edland Man speelt de Nederlandse fotograaf met verleidelijke naaktmodellen en smelten mode en kunst op een intrigerende wijze samen.

t/m 13 mei, Amsterdam, eduardplanting.com

MUZIEK

Expression of Art Award 2017 – Grand Finale

De concertreeks in het Conservatorium Hotel komt eind mei aan zijn einde met een spectaculaire finaleshow. Hierin nemen twee finalisten het tegen elkaar op met een scholarship ter waarde van 5000 euro voor ogen.

28 mei, Amsterdam, conservatoriumhotel.com

Zo geniet je optimaal van een festival zonder aan te komen >

Beeld: iStock