7 dingen die je moet doen vóór 7 uur ’s ochtends

Hop hop!

Lees ook

Iedereen heeft een ander ochtendritueel, maar er is een aantal dingen die iedereen zou moeten doen voordat de werkdag begint. Hup, vroeg uit de veren, want volgens life coaches zou je de volgende dingen zou je vóór zeven uur hebben geklaard:

1/ Mediteren

Je kunt een diepe meditatie doen, of gewoon kort wat visualiseren om je voor te bereiden op de komende dag. Met de kracht van visualiseren kun je de goede en positieve dingen beter in je dag implementeren. Het helpt je ook om stress te verminderen en je concentratie te verhogen.

2/ Sporten/yoga

Doe een reeks korte oefeningen met bijvoorbeeld yoga zodat je je hele lichaam wakker schudt, niet alleen extern maar ook intern. Zo zet je jezelf in de steigers voor een productieve dag.

3/ Lezen

Bill Gates heeft ooit gezegd dat als hij een superpower kon hebben hij sneller wilde lezen. Met lezen vergroot je je kennis, en helemaal als je iets inspirerends leest geeft dat je positiviteit voor de dag.

4/ Drink een glas water voor je ontbijt

Dit voert de in de nacht opgebouwde gifstoffen af en laat je fris voelen.

5/ Stel doelen

Stel realistische doelen vast die je die dag wilt bereiken. Zo kun je je tijd en energie effectief verdelen. Geef jezelf een schouderklopje als je een doel bereikt en ga door naar de volgende.

6/ Denk aan drie mensen die je gelukkig maken

Dit zal je hersenen helpen met het vrijlaten van oxytocine, het gelukshormoon. 

7/ Zing onder de douche

Zo kom je meteen in een good mood. 

‘Door deze drie aanpassingen bij mijn ontbijt, viel ik eindelijk af’ >

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook