Mag je sporten als je spierpijn hebt?

Aha!

Mag je sporten als je spierpijn hebt?

Heb je een sportschema voor de hele week maar is jouw spierpijn na dag één al bijna niet meer te doen? Waarschijnlijk houd jij je wel aan je sportschema, maar vraag jij je toch af of het wel verstandig is om weer de sportschool in te duiken.

Volgens de nieuwssite HLN zijn er twee verschillende soorten spierpijn: de eerste variant krijg je door krachttraining, de andere door cardio-oefeningen. Daarnaast zou je over het algemeen eerder herstellen van spierpijn door cardio; van een ‘normale’ cardiotraining zouden je spieren 24 uur nodig hebben om te herstellen, een zware cardio-work-out kost 48 uur hersteltijd. Na een gemiddelde krachttraining hebben je spieren 48 uur rust nodig en na een intensieve work-out zo’n 72 tot 96 uur rust.

Terug van 0 beginnen

Of je nu wel of niet kunt sporten met spierpijn? Zeker, maar het verstandigste is wel om een andere spiergroep te trainen dan de dag ervoor. Zo kunnen je pijnlijke spieren tot rust komen. Maar je zou ook niet te lang moeten wachten met weer die pijnlijke spiergroep te trainen, want dan zou deze zich niet echt kunnen ontwikkelen en begin je bij wijze van weer bij nul. Aha!

Lees ook: Mijn verhaal: "Door die #fitgirls kreeg ik anorexia"

Bron: HLN, Loopcentrum | Beeld: iStock