Bewezen: op deze leeftijd ben je het gelukkigst

Waarschijnlijk een stúk later dan je denkt.

Bewezen: op deze leeftijd ben je het gelukkigst

In je twintiger en dertiger jaren krijg je te maken met heel wat veranderingen in het leven. Je studeert af, vindt een passende baan én gaat je settelen – of dat nu met of zonder iemand is. Op dit moment van je leven zit je leven vol mijlpalen en je zou dan ook zeggen dat je dan het meest gelukkig bent. Niets blijkt echter minder waar, als we Britse onderzoekers mogen geloven. Je zou pas echt gelukkig zijn na je vijftigste.

Het onderzoek, waar 50.000 volwassenen voor werden ondervraagd, bleek dat je na je vijftigste aanzienlijk gelukkiger zou zijn met je leven. Dit zou komen doordat je na deze leeftijd de tijd hebt om te reizen, een nieuwe taal te leren (20 procent) en een instrument kunt leren te bespelen (10 procent). Een overgrote meerderheid van 61 procent liet weten gelukkig te zijn met hun leven, omdat ze dan (een van) deze dingen konden ondernemen. Bovendien zou je op latere leeftijd betere sex hebben.

Dit is niet het eerste onderzoek dat bevestigt dat je op latere leeftijd gelukkiger zou zijn. Een eerdere studie bracht al in kaart dat je tussen je 65e en 79e op je gelukkigst zou zijn. Nog even wachten, dan maar?

Vanaf deze leeftijd wordt afvallen nóg moeilijker >

Bron: Business Insider, The Independent | Beeld: iStock