5 x Gouden tips tegen droge en vermoeide ogen

Dat nummer #2 een grote rol speelt, had je waarschijnlijk niet verwacht. #ad

5 x Gouden tips tegen droge en vermoeide ogen

Met een kantoorbaan en lange dagen achter een beeldscherm heb je er sneller last van dan je zou willen: droge en vermoeide ogen. Dit is ook te wijten aan ons smartphone en tabletgebruik van nu; soms kijk je zelfs op je telefoon zonder dat je het door hebt.

Volgens recent onderzoek blijkt dat maar liefst 85 procent van de dertigers last heeft van droge ogen, wat resulteert in klachten als vermoeidheid, wazig zicht, moeite met scherpstellen en hoofdpijn. Deze klachten worden ook wel Computer Vision Syndroom (CVS) genoemd; het gaat immers om de gevolgen van het vele schermengebruik anno nu.

Gelukkig zijn er wel middeltjes en trucjes die droge en vermoeide ogen tegen weten te gaan. Let je op?

1/ Laat je ogen ontspannen

Het is niet alleen een goed idee om af en toe van je scherm weg te lopen zodat je ogen tot rust kunnen komen, het is bovendien een goed idee om zo nu en dan het TheraPearl masker van Bausch + Lomb te gebruiken. Je kunt ‘m zowel koud als warm gebruiken. Net wat jij fijner vindt.

2/ Probeer vaker te knipperen

Hoe vaak je met je ogen knippert, verschilt natuurlijk per persoon. Gemiddeld komt dit neer op zo’n vijftien tot 22 keer per minuut. Zit je achter een beeldscherm, dan knipper je automatisch minder vaak waardoor je ogen na verloop van tijd droog aan kunnen voelen. Probeer erop te letten en je zult merken dat je vanzelf vaker gaat knipperen.

3/ Oogdruppels

Om je ogen vochtig te houden zijn oogdruppels dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Biotrue druppels van B+L. Deze is vrij van conserveringsmiddelen en je kunt ze zo vaak gebruiken als je wil.

4/ Lenzendrager?

Zoals genoemd knipper je automatisch minder vaak als je intensief gebruikt maakt van beeldschermen, wat niet alleen kan leiden tot droge ogen maar ook tot droge lenzen – voor de lenzendragers onder ons. De ULTRA contactlenzen van Bausch + Lomb bevatten na zestien uur dragen nog 95 procent van het vocht in de lens, waardoor je ook met plezier lang je lenzen kunt dragen achter de computer.

5/ Je houding heeft ook invloed

Allereerst is het natuurlijk van belang dat je goed achter je computerscherm zit zodat je geen rug- of nekklachten krijgt. Wat je in het voordeel van je ogen kunt proberen is het iets lager zetten van je scherm. Hierdoor moet je iets naar beneden kijken waardoor ogen iets dichter zijn dan wanneer je naar boven kijkt. Het gevolg? Je hebt een minder groot oppervlak dat uitgedroogd kan worden.

Sporten met lezen of met een bril? Dít is de beste keuze >

Advertorial | Bron: Bausch + Lomb | Beeld: iStock