Dit soort foto’s verpest je kansen op datingapps

En dít zou je daarentegen juist heel veel likes opleveren!

Lees ook

Op datingapps als Tinder speelt een goede profielfoto een grote rol. Je krijgt immers iemands foto te zien en baseert daarop of je ‘m leuk vindt of niet. Het is dus wel zo fijn als je weet wat voor foto’s wel of niet werken in de online datingwereld. De app Hinge schiet te hulp met een onderzoek naar welke foto’s wel en niet veel likes opleveren.

Een vrolijk vakantiekiekje, een foto met een groep vrienden of een serieuzere foto: wat kun je nu het beste kiezen om zoveel mogelijk indruk te maken? Op de allereerste plaats kun je foto’s met een zonnebril of met een grote groep vriendinnen beter skippen. Hierbij is het namelijk onduidelijk welke persoon jij bent en hoe je er precies uitziet, waardoor mensen sneller afhaken. Ook zijn strandfoto’s geen goed idee, als we de onderzoekers mogen geloven, die kregen niet veel likes. Hetzelfde geldt voor selfies; je kunt beter een spontane foto kiezen die een ander van je heeft gemaakt. Tot slot zou je geen foto’s in de badkamer moeten maken. Je denkt misschien goed licht te hebben en een handige foto in je spiegel te kunnen maken, maar zogenaamde badkamer-selfies zouden negentig procent minder likes opleveren.

Wat je juist wel zou moeten doen? Laten zien dat je van sporten houdt, wat voor een sport het ook is. Vrouwen zouden 166 procent meer kans hebben om iemands aandacht te trekken met een sportieve foto, en ook voor mannen zou een sportfoto voordelig uitpakken. Daarnaast zouden zwart-witfoto’s en foto’s in de vrije natuur goed werken. Swipen maar!

Deze vragen moét je stellen tijdens een van de eerste dates >

Bron: Elite Daily | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook