Waarom jij je niet schuldig moet voelen als je meer verdient dan je vriend

En hier komen die gevoelens vandaan.

Lees ook

Dat mannen soms meer verdienen dan vrouwen lijkt misschien normaal, maar als het andersom is, kunnen er scheve blikken ontstaan. Traditioneel gezien zorgen mannen namelijk voor brood op de plank, toch? Vroeger was dat misschien zo, maar tegenwoordig zijn vrouwen ook echte carrièretijgers. No need to feel sorry.

Uit een recent onderzoek blijkt dat het niet ongewoon meer is als vrouwen meer verdienen dan hun partners. Zo zou 38 procent van de Amerikaanse vrouwen in 2015 een hoger inkomen hebben dan hun vriend. Of deze vrouwen daar ook trots op zijn, valt te betwisten. Refinery29 ondervroeg honderd vrouwen die meer verdienden dan hun partners en stelde vast dat ze het nogal dubbel vonden. En je raadt het al, ook de mannen vinden het best lastig om zich erbij neer te leggen, zo blijkt uit onderzoek van Harvard Business Review

Dat mannen zorgen voor de inkomsten en vrouwen de kinderen grootbrengen, zit er zo ingebakken dat je jezelf iets nieuws moet aanleren, waar je ook weer aan moet wennen. Precies daarom kunnen mannen zich rot voelen als hun vriendin meer verdient en het verklaart tevens het schuldgevoel van vrouwen. Onthoud dat de wereld verandert, dingen verschuiven en vrouwen tegenwoordig ook grootverdieners kunnen zijn. Verandering voelt altijd raar, maar je moet je zeker niet schuldig voelen. Who run the world?

Zo beantwoord je de sollicitatievraag: ‘Waarom moeten we jou kiezen?’ >

Bron: Elite Daily | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook