5 voordelen van een langeafstandsrelatie

Spontane etentjes zitten er niet in, maar er zijn ook écht voordelen.

Lees ook

Jij woont in Nederland en je geliefde in Portugal. Ontzettend lastig, want spontaan een avond of dag samen doorbrengen zit er niet in. Daarentegen kun je wel lekker vaak een lang weekend naar het zonovergoten land en heb je meerdere keren per jaar een minivakantie met je vriend.

1/ Je hebt je eigen leven

Als je dicht bij elkaar woont, ben je toch sneller geneigd de avonden samen door te brengen en daardoor kun je in een sleur raken. Heb je vanavond zin om wat met je vriendinnen te doen? Je hoeft je niet schuldig te voelen tegenover je vriend dus go tot it.

2/ Reizen, reizen, reizen

Het klinkt niet relaxed om zo ver en veel te moeten reizen om je geliefde te zien, maar zie het als een minivakantie. De stad waar hij woont wordt jouw tweede woonplaats en samen door de omgeving reizen om nieuwe plekken te ontdekken is ook fantastisch.

3/ Jullie communicatie is perfect

Al vanaf het begin van jullie relatie hebben jullie veel met elkaar moeten bellen, Skypen en appen om het contact warm te houden. En doordat je elkaar altijd al weinig zag, hebben jullie allebei veel ervaring met jezelf uitdrukken in woorden.

4/ Altijd contact met elkaar

Jullie relatie is noodgedwongen voor een groot deel afhankelijk van de telefoon. Dat betekent dat jullie ‘’m altijd dicht bij jullie dragen, dus je kunt hem altijd bellen (en bereiken!) als je hem nodig hebt.

5/ Je kijkt altijd ergens naar uit

Een ‘gewone’ relatie kan al gauw gewoontjes worden. Daar is niets mis mee, maar langeafstandsrelaties zijn onvoorspelbaarder. Je weet niet altijd wanneer je elkaar weer ziet, maar dat betekent wel dat je je extra kan verheugen op de volgende ontmoeting wanneer die eenmaal vaststaat.

De twee eigenschappen die koppels nodig hebben voor een langdurige relatie >

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook