Dit ene ding zou je nóóit mee mogen nemen naar een sollicitatie

Want het zou een héél verkeerde indruk kunnen geven...

Dit ene ding zou je nóóit mee mogen nemen naar een sollicitatie

Ga je naar een sollicitatiegesprek voor een baan die je heel graag in de wacht wilt slepen, dan is het belangrijk dat je zo goed mogelijk bent voorbereid. Toch kun je ter plekke fouten maken en dat zit 'm niet altijd in je antwoorden of je houding maar ook in wat je meeneemt.

De interviewers hebben je cv natuurlijk al gezien, maar het is nooit verkeerd om een uitgeprinte versie mee te nemen. Wat zou je daarentegen sowieso thuis moeten laten? Vacaturebank Workopolis stelt een lijst op van spullen die je nooit zou mogen meenemen als je gaat solliciteren en daar staan interessante zaken op. Dat je niet moet binnenkomen met je partner of je moeder, ligt voor de hand, maar wist je dat je ook nooit een boodschappentas moet meenemen? Het zou een compleet verkeerde impressie geven.

Waarom? “Het geeft de indruk dat de sollicitatie iets is wat je even tussendoor doet en niet het belangrijkste van je dag”, legt een woordvoerder uit aan Marie Claire UK. “Terwijl je wilt laten zien dat deze sollicitatie heel belangrijk voor je is. Dus doe je boodschappen later.”

Zo nail je een sollicitatie in minder dan een seconde >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock