Science says: dít is de meest flatterende selfiekant voor iedereen

Klopt het bij jou?

Lees ook

Dankzij apps als Instagram en Snapchat maken we allemaal weleens een selfie. Als deze snel weer verdwijnt, vind je het vast niet erg als je er niet op je best opstaat, maar anders kies je natuurlijk wel een foto van je ‘beste kant’. Want iedereen heeft er één, toch?

Volgens de Australische Anukka Lindell van de La Trobe University in Melbourne is de linkerkant van ons gezicht aantrekkelijker dan de rechter. Hoe ze daarbij komt? Anukka nam de tien meest recente selfies van willekeurige Instagram-gebruikers onder de loep. Hierbij werden foto’s van honderd mannen en honderd vrouwen geanalyseerd. Deze foto’s vond ze door simpelweg op de hashtag #selfie te zoeken in Instagram. Na het bekijken van alle foto’s kwam ze tot de ontdekking dat het overgrote deel van de selfies van de linkerzijde van het gezicht waren gemaakt.

Terwijl foto’s recht van voren ook veel voorkomen, is er toch een reden waarom we die minder vaak zien: “Ze zijn minder flatteus.” Door je gezicht een beetje te draaien of te kantelen, komen bepaalde delen zoals je kaaklijn beter uit. Volgens de Australische hebben vooral vrouwen een voorkeur voor de linkerzijde van hun gezicht.

Het is echter niet een ‘trend’ die de selfies hebben voortgebracht, als we Anukka mogen geloven. Ook historische kunstenaars portretteerden hun modellen vaak vanaf de linkerzijde, zoals de Mona Lisa. Annuka: “De theorie is dat de linkerzijde wordt gezien als opener en meer uitgesproken dan de rechterkant van het gezicht.”

Bewezen: op deze leeftijd zou je geen selfies meer mogen maken >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook