Bij deze hotspots eet je de beste poké bowls

Yum!

Bij deze hotspots eet je de beste poké bowls

Als je ons ergens 's nachts voor wakker kunt maken, is het wel een fijne poké bowl. Het van oorsprong Hawaiiaanse gerecht bestaat al eeuwen, maar is nu ook in Nederland te verkrijgen. De basis van de poké bowl is rijst, met daarop verse blokjes rauwe vis, groenten, sauzen en toppings. Er kan natuurlijk gevarieerd worden; wist je bijvoorbeeld dat je ook een poké bowl kunt krijgen met quinoa? Wij selecteerden een aantal hotspots voor wanneer je maag schreeuwt om een bowl. Enjoy!

Sushito, Amsterdam

Hier kun je niet alleen poké bowls bestellen of zelf samenstellen maar ook een sushi burrito – een soort grote sushi-rol met dezelfde ingrediënten als in de poké bowl.

Eerste van der Helststraat 74, Amsterdam, sushito.nlBowls & Buns, Amsterdam

Deze zaak vind je in de Hogeschool van Amsterdam en ze staan ook met een stand in Market33 de foodmarket op de Zuidas. Je betaalt slechts 12 euro voor een poké bowl en bao bun samen. 

Claude Debussylaan 33, Amsterdam, bowlsnbuns.com

Poké Bowl, Rotterdam

Dit is de bar die Nederland heeft laten kennismaken met dit Hawaiiaanse gerecht. En o, wat zijn we ze daar dankbaar voor!

Hoogstraat 117B, Rotterdam, pokebowl.nl

Happy Bowl, Den Haag

Ook Haagse foodies kunnen hun hart ophalen in het centrum van Den Haag. Hier kun je bovendien ook terecht voor burrito's. Yum!

Veenkade 5, Den Haag, foodora.nl

Poké Perfect, Utrecht

Naast de vestiging in Amsterdam heeft ook Utrecht een Poké Perfect waar je terecht kunt voor bowls met de meest verse ingrediënten. 

Korte Jansstraat 17, Utrecht, pokeperfect.nl

Liever zelf maken? Dat kan natuurlijk ook! Bepaal zelf wat je bovenop je gekookte rijst legt, variërend van rauwe visblokjes of tofu tot zeewiersalade, edamame en andere groenten!

Lees ook: 8 x De leukste hotspots in Rotterdam

Beeld: iStock