5 redenen waarom je deze zomer naar Lissabon moet

Need we say more?

5 redenen waarom je deze zomer naar Lissabon moet

Zo schreven we al eerder over de Parijse hotspots en wat je echt niet kan missen in Berlijn, een plek niet te vergeten is Lissabon. Een fijne sfeer, heerlijk weer, lekker eten, chille bars en cultuur: Lissabon has it all. In de hoofdstad van Portugal komen alle elementen samen, waardoor het niet alleen een geschikte bestemming is voor een stedentrip maar ook om er langer te vertoeven. Dé redenen waarom Lissabon bovenaan jouw travel wishlist zou moeten komen te staan? Let maar eens op:

1/ Nachtleven

Als je dacht dat je in grote Nederlandse steden goed kon stappen, ben je waarschijnlijk nog niet in Lissabon geweest. De wijk Bairro Alto is waar het gebeurt, met meer dan 250 bars.

2/ Uitgebreide keuken

Ben je gek op vis? Dan zit je in Portugal goed. Maar ook vleesliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. In Lissabon stikt het van lokale restaurants, maar je kunt er natuurlijk ook terecht voor de internationale keuken. Vergeet niet een Pasteís de Nata te eten als je in de stad bent; een typisch Portugese taartje.

3/ Strand én cultuur

Lig jij het liefst de hele dag op het strand te bakken terwijl je partner meer van het sightsee-en is? Prima combinatie als je naar Lissabon gaat, want deze stad heeft het allebei. Een kort ritje met de trein brengt je op het strand, terwijl de stad bruist en er genoeg te beleven is.

4/ Kunst

Ook liefhebbers van kunst en geweldige architectuur zijn in Lissabon op de goede plek. De Portugese hoofdstad kent verschillende musea waar bijvoorbeeld kunst van Jeff Koons en Picasso te zien is. 

5/ Shoppen

We kunnen doen alsof we het onbelangrijk vinden, maar laten we er vooral niet omheen draaien. Naast dat je in Lissabon lekker kunt eten, leuke barretjes hebt én er cultuur kunt snuiven, is het er ook als modemeisje heerlijk vertoeven, met leuke winkelstraten of verkoelende winkelcentra voor als je even de hitte wilt ontvluchten.

Lees ook: Dankzij deze tips bespaar je honderden euro's op je volgende vakantie

Beeld: iStock