Een glas rode wijn staat niet alleen gelijk aan een uur sporten, het stimuleert ook nog eens je brein. Tenminste, zo beweert neuropsycholoog Dr. Gordon Brooke-Shepherd.
Onlangs verscheen zijn boek Neuroenology: How The Brain Creates The Taste Of Wine, waarin hij beschrijft hoe bepaalde voedingswaren invloed hebben op je brein. Volgens de professor is de breinactiviteit na een glas rode wijn vergelijkbaar met wanneer we oplossingen bedenken voor een probleem. Wijn zou namelijk een uitgesproken en ingewikkelde smaak hebben die onze hersenen keer op keer opnieuw moeten ontrafelen. Oftewel, wijn stimuleert je hersenen.
Dit geldt echter alleen als je langzaam van je wijn nipt, want alleen op die manier worden alle smaken geregistreerd. En je begrijpt natuurlijk wel dat je niet te veel moet drinken; dat werkt juist averechts. Afijn, een wijntje op z’n tijd kan dus geen kwaad. Is het al tijd voor de vrijmibo?
Goed nieuws: prosecco is gezond! >
Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock