Voeg dit ingrediënt toe aan je maaltijd en verbrandt 3x zo snel vet

En ja, het maakt je gerechten nóg lekkerder.

Voeg dit ingrediënt toe aan je maaltijd en verbrandt 3x zo snel vet

Het is altijd fijn om een paar extra kilo's kwijt te raken en het is nog véél fijner als dat kan door gewoon door te eten. Alleen moet je wel even wat extra kruid toevoegen, namelijk komijn. Door dit kruid toe te voegen aan je maaltijd verbrandt je drie keer zo snel vet! En daar wordt iedereen blij van.

Komijn

Onderzoekers van de Iranese Shahid Sadoughi University onderzochten drie maanden lang het effect van komijnconsumptie op vrouwen met overgewicht. Voor het onderzoek kregen 88 vrouwen intensief voedingsadvies en een dieet waarbij ze 500 calorieën per dag minder aten dan normaal. De helft van de vrouwen at daarnaast tweemaal per dag 150 ml magere yoghurt met 1,5 gram komijn. De andere helft van de vrouwen at in plaats daarvan 150 ml magere yoghurt zónder het kruid.

Gewichtsverlies

Na afloop van het onderzoek waren de komijneters twee kilo meer afgevallen dan de niet-komijneters. Ook hadden ze drie keer zo veel vet verloren (komijneters hadden 14,64 procent van hun lichaamsgewicht verloren; niet-komijneters 4,91 procent) én was hun slechte cholesterolgehalte zichtbaar verlaagd.Tip


Een yoghurtje met komijn is misschien niet de meest feestelijke snack. Je kunt het kruid ook gewoon over een willekeurig maaltje heen sprenkelen, maar we hebben een leukere manier om de komijnyoghurt een culinaire upgrade te geven: maak er een lekkere smoothie van! Bijvoorbeeld door de yoghurt en komijn te blenden met granaatappelpitjes en wat verse munt of gember.

Niet zo'n liefhebber van komijn? Er zijn meer kruiden die je vetverbranding zouden stimuleren, waaronder cayennepeper, kaneel, gember en kurkuma.

Lees ook: Niet goed geslapen? met deze tips overleef jij de vrijdag wel 

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock