Saars Soulkitchen: groente, fruit én wodka

Hoe je de lekkerste gezonde smoothie én cocktail maakt? Marie Claire's Saar deelt haar beste recepten!

Als de zon weer schijnt, de dagen langer worden en de rokjes korter, dan is het leven leuk. En dat moet gevierd. Met nieuwe kleren, een extra rondje rennen in het park en – natuurlijk – feestelijke spijzen en dranken.

Nu is het zo dat de lente nogal tegenstrijdige emoties in mij losmaakt. Aan de ene kant de wens om supergezond te doen en de energie te laten bruisen. Daar tegenover het verlangen om de haren los te gooien en aan de cocktails te gaan. Vandaag doen we dat dus lekker allebei. Ik maak een smoothie ramvol vitaminen en antioxidanten én een meesterlijke Moscow mule waar je meer van wilt.

Smoothie met blauwe bessen en spinazie

Nodig voor 2 glazen: ca. 250 ml amandelmelk, 200 g bevroren blauwe bessen, 75 g versie spinazie, drupje honing

Deze smoothie kun je maken in de blender, maar het gaat ook goed met een keukenmachine of staafmixer. Maak de bessen en de spinazie fijn met het apparaat (door de bevroren bessen krijgt je smoothie iets lekker milkshake-achtigs). Giet de amandelmelk en een scheutje honing erbij en laat het ding nog even draaien om alles goed te mixen. Proef even en voeg als je wilt nog wat honing toe. Schenk in mooie glazen en drink met een rietje.

Moscow mule

Nodig voor 1 cocktail: 45 ml wodka, 75 ml ginger beer (blikje of flesje), halve limoen in parten, 2 takjes verse munt, crushed ijs

De Moscow mule is een Russische variant op de mojito en heeft een perfecte fris-pittig-balans door de combinatie van gember, limoen en munt. Doe de limoenparten en blaadjes van 1 takje munt in een tumblerglas of cocktail jar en pers met een stampertje (of met de hand) het sap eruit. Voeg wodka en crushed ijs toe en vul af met ginger beer. Even roeren en serveren met een takje munt.

Saars Soulkitchen: 5 x fast feestfood >

Tekst/Beeld: Saar Langkamp

Laatste nieuws