Waarom je nooit op bed zou mogen zitten met gewone kleding

En gooi ook niet je handtas op bed.

Je doet het vast vaak genoeg: je loopt je slaapkamer in, bent druk aan het appen en gaat even zitten. Op je bed. Dat is echter een very bad idea als het aankomt op hygiëne. Susan Shain van Marie Claire US legt uit waarom.

Als je thuiskomt, ga je vast wel eens op je bed zitten of gooi je je tas op je bed. Maar denk even goed na: wáárom zou je dit doen? Je tas is immers op allerlei plekken geweest, heeft op de grond gestaan en op die vieze stoel in de trein. Voor je kleding geldt eigenlijk hetzelfde, want waar heb je eigenlijk allemaal tegenaan geleund of op gezeten vandaag? “Denk eens na waar je kleren allemaal zijn geweest”, schrijft ze. “Op de stoel in de metro, een stadsbankje, een barkruk. En denk er nu eens over na wie er vóór jou allemaal op die plekken hebben gezeten. Zou jij hen uitnodigen in je bed? Ik denk het niet. Precies.”

Susan waarschuwt dat bacteriën blijven kleven aan je kleding en tas en die breng je dus, inderdaad, gemakkelijk over op de lakens waar jij die avond lekker tussenkruipt. Niet meer doen, dus…

Dit gebeurt er met je lichaam als je naakt slaapt >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws