Bewezen: dit soort boeken lezen succesvolle mensen

Behoort dit genre ook tot jouw favorieten?
  • Carriere
  • Redactie Marie Claire
Bewezen: dit soort boeken lezen succesvolle mensen

Het grootste deel van de bestverkochte boeken zijn fictie, maar dat zijn niet de boeken waar de succesvolste mensen naar grijpen. Volgens Lifehack bevat de lijst van favoriete boeken van Bill Gates alleen maar non-fictie titels. Hij zou enkel boeken lezen die te maken hebben met ondernemen, de economie, technologie en leiderschap. Hieruit zou blijken dat succesvolle mensen een ander soort boeken lezen dan de meerderheid.

Als jij in de boekwinkel staat, ben je waarschijnlijk geneigd om een boek te pakken uit de top 10 van bestsellers. Maar dat die boeken zoveel verkocht worden, kan ook komen door een goede marketingstrategie – ze hoeven niet per definitie ook de beste keuze te zijn voor jou.

Om je brein te blijven ontwikkelen, is het verstandig om boeken te lezen die niet alleen zorgen voor entertainment. Tijdens je studie las je ook boeken die niet altijd even leuk waren, maar wel pasten bij jouw interesses en waarvan je iets kon leren. Dat soort boeken zou je nu dus ook nog eens moeten kiezen, als je tenminste succesvoller wilt worden in jouw vakgebied.

En ja, fictie is hartstikke ontspannend dus duik vooral ook in die chick-lit als jij daar je rustmoment mee pakt!

Dit is de echte sleutel tot succes >

Bron: Lifehack | Beeld: iStock