Zo ontdek je of je de juiste behamaat draagt

Hoe zitten de jouwe?
Zo ontdek je of je de juiste behamaat draagt

Onlangs schreven we hoe vaak jij je beha’s zou moeten vervangen, maar als je dat doet moet je het natuurlijk wel goed doen. Een beha in de goede maat kopen klinkt als een simpele klus, maar uit onderzoek blijkt dat maar liefst 85 procent van de vrouwen beha’s in de verkeerde maat draagt. Hoe je ervoor zorgt dat je wel de juiste draagt?

In sommige winkels kun je gebruik maken van iemand die écht verstand heeft van behamaten. Bij de verkoopsters kun je terecht voor het beste advies en ze kunnen je boezem opmeten als jij twijfelt over de juiste maat. Volgens de 81-jarige June Kenton – die jaren geleden een eigen lingeriezaak had en 35 jaar lang werkte als korsettière van Queen Elizabeth II – zou je hier altijd gebruik van moeten maken wil je de winkel uitlopen met beha’s in de juiste maat.

“Als je een beha na iedere beweging goed moet trekken, is dat geen goed teken”, vertelt ze in de This Morning Today Show. “Een vrouw moet als het ware kunnen vergeten dat ze een beha draagt. Als je twijfelt heb je waarschijnlijk de verkeerde maat gekocht.”

De gouden tip voor iedere vrouw? Een beugelbeha, ook al heb je niet heel grote borsten. Waar je volgens June wel op moet letten, is dat de beugel plat onder je borst ligt; daarnaast zou je ‘m op de buitenste gaatje dicht moeten doen. Good luck!

Waarom je nooit moet slapen met een beha aan >

Bron: GVA | Beeld: iStock 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5fc0492609438', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });