Welke nagellakkleuren je nóóit moet kiezen voor een sollicitatie

In welke branche solliciteer jij en welke kleur past daar het beste bij?

Je handen en vooral je nagels lijken misschien een klein detail als je gaat solliciteren, maar in werkelijkheid spelen je handen een grote rol als je communiceert. We gebruiken ze om ons voor te stellen, leggen ze op tafel tijdens het gesprek en maken gebaren tijdens het praten om onze verbale kunsten kracht bij te zetten. Zelfs zonder dat je dat doorhebt.

Het is dus niet alleen van belang dat je nagels er verzorgd uitzien, maar ook dat ze in de juiste kleur zijn gelakt. En guess what, er is geen enkele kleur die bij iedere situatie past; de beste kleur voor de creatieve sector wil niet zeggen dat je daarmee ook kunt aankomen bij een sollicitatie in de zorgbranche. Welke kleuren not done zijn in bepaalde sectoren? Lees en leer.

Creatieve baan

Als je gaat voor een creatieve baan, heb je geluk als het aankomt op de keuze voor een nagellakkleur. Het draait om creativiteit, dus je kunt best uitpakken. Houd er alleen wel rekening mee dat glitters zorgen voor een jongere look.

Corporate functie

Dit is een serieuzere functie, dus kies niet voor een speelse kleur. Ga liever voor een bordeauxrode tint, nude kleur of voor een diepe grijze nagellak. Wil je toch een opvallerende kleur, ga dan voor een klassieke rode tint.

Zorg

In de zorg wordt er vaak van je verwacht dat je korte nagels hebt en geen nagellak draagt. Geen felle kleuren dus! Om je nagels er toch verzorgd uit te laten zien, kun je het beste voor een transparante lak gaan; zorg er in eerste instantie gewoon voor dat ze mooi zijn gevijld.

Deze nagellakkleuren moet je hebben om on trend te zijn >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws