De favoriete terrasjes van de redactie

The sun is shining! Wat is jouw favoriet?

Lees ook

Krijg jij ook direct zin om lekker buiten te gaan zitten, met die fijne zonnestralen die door het raam naar binnen schijnen? Vang ze vooral op, bij voorkeur op een heerlijk terras. Dit zijn de favoriete borrelplekken van de Marie Claire-redactie:

Hoofdredacteur Annelies Pijper: Bij mooi weer zit ik het liefst bij de Prinsenhof of op het terras van Café Hammingh, allebei in Groningen.

Online editor Carolien Tsao: Achter mijn huis is er net een nieuwe locatie van Anne & Max geopend, met uitzicht op ’t IJ. Met het zonnetje erbij is het er heerlijk vertoeven, alsof je even op vakantie bent. Enne, je kunt er niet alleen heerlijk lunchen; vergeet vooral niet een kijkje te nemen bij de taartjes!

Marketeer Emma Berkhout: Mijn favoriete terrasje is Cafe Zurich op het Mercatorplein in Amsterdam omdat het een fijn, groot terras is en de ligging is perfect. Op het Mercatorplein is bijna de hele dag zon, en dit jaar gaat Zurich ook nog eens uitbreiden en wordt het terras groter. Fijn voor een koud, wit wijntje in de namiddag!

Art director Mariëlle Slotemaker: Aloha in Wijk aan Zee, met de lekkerste appeltaart en patatas bravas. Club Zand in Castricum; door de overdekte kas zit je in het voorjaar al heerlijk op het terras, ook als het nog wat koud is. En in Amsterdam vind ik het terras van Morgan and Mees heel fijn – ook deze kan overdekt worden waardoor je tot laat buiten kunt zitten met de lekkerste cocktail, de Coupe d’Amour

Salesmanager Nouchka Jonker: Twee van mijn favorieten: Bédier in Amsterdam Oud-Zuid, een sympathiek, laagdrempelig café met een lekker terras in de zon, van ’s ochtends tot laat in de middag. En Forno, Amsterdam Oud-West, een Italiaans restaurant met een terras dat heerlijk in de zon ligt, in de leuke Helmersbuurt. En ze hebben een heerlijke kaart!

Dit zijn de beste ijssalons volgens de redactie >

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook