Waarom je nóóit make-up moet dragen naar de gym

Niet. Meer. Doen.

Lees ook

Direct vanuit werk naar de sportschool, voor het eerst naar een nieuwe gym of stiekem een beetje ijdel zijn: er zijn heel wat redenen op te noemen waarom jij mét make-up gaat sporten. Je huid is je alleen minder dankbaar, in meerdere opzichten. . Waarom je het beste met make-upremover in de weer kunt gaan voordat je naar de sportschool gaat? Wij vertellen het je.

Lees ook: Dé truc voor mooie, volle lippen zónder lipfillers

1/ Je poriën kunnen verstopt raken
Terwijl skincare producten erop gemaakt zijn om opgenomen te worden door je huid, is make-up ontworpen om op de huid te blijven zitten. Zo zie jij er de hele dag geairbrushed uit. Maar als we sporten wordt de huid warmer waardoor het sneller geneigd is om producten op te nemen. Dit kan leiden tot verstoppingen in de poriën.

2/ Last van acne?
Dat zou dan alleen maar erger worden. Aangezien je make-up in de poriën gaat zitten kunnen deze gaan ontsteken.

3/ Je huid kan uitdrogen
Als je een laag make-up op je huid hebt, kan zweet moeilijker ontsnappen. Dit kan zorgen voor nare irritaties en je huid kan naderhand wat trekkerig aanvoelen doordat het uitgedroogd raakt.

4/ Je gaat er ouder uitzien
Dit gebeurt natuurlijk niet als je één of twee keer hebt gesport met een laagje make-up op, maar naarmate van tijd kan je huid minder stralend worden. Je huid heeft het immers zwaar te verduren doordat poriën verstopt raken etc. Uiteindelijk kan dit leiden tot rimpels op jonge leeftijd en dat wil je natuurlijk niet.

Op de catwalk is de ‘fresh faced’ look nu helemaal in. Modellen dragen geen (of nauwelijks) make-up.

Bron: Metro UK | Beeld: Jason Lloyd-Evans

Laatste nieuws

Zie ook