Twijfel je nog? Waarom je écht zou moeten stemmen

Weg met die twijfels!

Nog een paar dagen en dan is het zover: op woensdag 15 maart gaan we stemmen. Heb jij je al genoeg verdiept om het rode kruisje op de voor jou juiste plek te zetten?

Hoe blij we ook zijn dat we in een democratie leven en hoe hard er ook gestreden is voor ons stemrecht; helaas is de opkomst bij de stembus vaak niet optimaal. Uit onderzoek blijkt dat mensen vinden dat hun stem niet voldoende gehoord wordt of ze denken dat hun stem toch niet het verschil maakt. Reden genoeg voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om de campagne ‘Elke stem telt’ in het leven te roepen.

“Met ‘Elke stem telt’ wil ik vooral jongeren duidelijk maken dat zij het verschil kunnen maken in de koers van ons land”, aldus minister Plasterk in een persbericht. “Zij zullen immers de gevolgen van de beslissingen van nu voelen.” Om op de jongeren én de digitale wereld van nu in te spelen, worden mensen niet alleen middels reclamespotjes op televisie en radio opgeroepen om te gaan stemmen, maar ook via Snapchat. “Hier gaan we met jongeren in gesprek over de democratie. Ik juich toe dat er vanuit de samenleving ook allerlei initiatieven zijn om jongeren te motiveren te gaan stemmen.” Naast Snapchat worden social media als Facebook ingezet om mensen extra te stimuleren.

Meer informatie? Kijk op de website elkestemtelt.nl.

Deze kleur kun je het beste dragen naar een sollicitatiegesprek >

Bron: Elke stem telt | Beeld: ANP

Laatste nieuws