Dit zijn de perfecte momenten in de week om te daten

Want de kans op een geslaagde date is écht hoger.

Lees ook

Heb jij binnenkort een date en wil je jouw kans op succes vergroten? Wees dan selectief in de dagen waarop je afspreekt, want er zouden twee momenten in de week zijn die de kans op een geslaagde date aanzienlijk verhogen.

Je zou misschien denken dat het weinig uitmaakt of je nu op een maandagavond of een donderdagmiddag met je date afspreekt, maar uit onderzoek van datingwebsite Tawkify blijkt het wel degelijk uit te maken.

Tawkify analyseerde gegevens van duizend dates om uit te vinden welke dagen de kans op een geslaagde date vergroten. Welke dates liepen uit op een tweede of derde date? Hieruit bleek dat je niet op donderdagavond zou moeten afspreken. Dinsdagavond en zaterdagmiddag kwamen als beste momenten uit de bus. “Op donderdag zijn singles al bezig met het weekend en de nieuwe mensen die ze dan wellicht gaan ontmoeten”, aldus de onderzoekers.

Op zaterdagmiddag en dinsdagavond was de kans op een leuke en geslaagde date maar liefst dertig procent groter, zo ontdekten de onderzoekers. Wat je het beste kunt doen? “Een lunchdate op zaterdagmiddag”, aldus het team. Dat komt doordat we dan middenin het weekend zitten en niet bezig zijn met werk. Daarnaast hebben we niet het gevoel dat we onze kostbare zaterdagavond ‘verspillen’. Vind je een middagdate een beetje awkward? Dan is dinsdagavond dus de beste optie.

Dit moet je na sex doen om infecties te voorkomen >

Bron: The Observer | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook