Science says: hoe meer sex je hebt, hoe beter je carrière is

Je weet wat je te doen staat!

Lees ook

Je kunt veel doen als je geen plezier hebt in je job: ander werk zoeken, je baas om een nieuwe uitdaging vragen of extra socializen met je collega’s, bijvoorbeeld. Uit een nieuwe studie blijkt echter dat er ook iets heel anders is wat kan helpen: meer sex hebben. Werknemers met een gezond seksleven zouden namelijk happier zijn met hun baan.

Dat blijkt uit een studie van de Oregon State University. De wetenschappers onderzochten de seksgewoonten van 159 getrouwde mensen gedurende twee weken. De deelnemers vulden elke dag twee korte enquêtes in. Het resultaat: werknemers die sex hadden, waren de dag erna positiever en enthousiaster over hun baan. Dat effect hield zo’n 24 uur aan.

De effecten waren meetbaar bij zowel mannen als vrouwen. Het onderzoek corrigeerde de resultaten voor de hoeveelheid slaap en geluk in het huwelijk –  ook twee belangrijke factoren voor iemands mood

Kortom: extra tijd vrijmaken in de slaapkamer kan er dus voor zorgen dat je de volgende dag opgewekter en happier op je werk verschijnt. Mooi meegenomen, toch?  

Hoe hardlopen zorgt voor een betere carrière >

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook