Morgen Internationale Vrouwendag: dit is er te doen

Waar ben jij?

Al sinds 1911 staat 8 maart in het teken van Internationale Vrouwendag, dus ook morgen. Ieder jaar staat er één thema centraal en dit jaar ligt de nadruk op vrouwen die te maken hadden met huiselijk geweld en nu krachtig in het leven staan. Dit jaar steunt Internationale Vrouwendag bovendien voor het eerst een goed doel waarbij meisjes en vrouwen een rol spelen, namelijk Become The Best Version Of Yourself. In het kader van deze dag zijn er door heel Nederland verschillende activiteiten georganiseerd. Waar ben jij morgen?

AMSTERDAM
Stille revolutie van vrouwelijke leiders
In India is een stille revolutie gaande: tienduizenden ongeletterde vrouwen op het platteland trekken uit hun dorpen, weg uit de diepe armoede. Vier Internationale Vrouwendag met een inspirerende avond over het belang van samen optrekken. Over Nederland én India, met politici en ondernemers. Voor vrouwen en mannen.
Pakhuis de Zwijger, gratis entree, 20 uur, dezwijger.nl

GRONINGEN
Internationale Vrouwendag 2017
Traditiegetrouw wordt er in Groningen een ‘anders dan anders’ ontbijt georganiseerd, waarbij de kracht van vrouwen wordt gevierd.
De Puddingfabriek, gratis entree, 8.00 uur, hetkopland.nl

HAARLEM
‘Wat heeft vrouwenkiesrecht ons gebracht?’
De vrouwen van de Partij van de Arbeid (VIP) Haarlem organiseren in samenwerking met VIP-landelijk een avond in het teken van honderd jaar vrouwenkiesrecht; wat heeft het ons gebracht?
Pippa’s, €15 inclusief maaltijd en drankjes, 17 – 20.30 uur, haarlem.pvda.nl

MAASTRICHT
Schrijfactie Vrouwendag
De omstandigheden waarin vrouwen werken op de Indonesische palmolieplantages van het bedrijf Wilmar zijn mensonterend. Zij worden gedwongen vele uren te werken onder dreiging van het korten op hun salaris, en ze hebben geen enkele zekerheid. Op Internationale Vrouwendag kun je in Maastricht helpen om zo veel mogelijk kaarten te sturen naar Unilever om de problemen in Indonesië aan te pakken.
Boekhandel Dominicanen, gratis entree, 10 – 17 uur, Amnesty International

ROTTERDAM
Flashmob Internationale Vrouwendag
Bij het Centraal Station van Rotterdam wordt op Internationale Vrouwendag een flashmob georganiseerd waarbij mannen vrouwen eren.
Centraal Stationsplein, 17 uur, Facebook

Benieuwd naar alle activiteiten en wat er te doen is bij jou in de buurt? Check de website van Internationale Vrouwendag!

Een kersverse uitagenda met tips voor maart >

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws