Zien: vrouw geeft krachtige TED Talk mét de man die haar verkrachtte

Heftig...

Lees ook

Op haar zestiende werd Thordis Elva voor het eerst verliefd. Op de achttienjarige Tom Stranger, die als uitwisselingsstudent in IJsland was. Ze ontmoetten elkaar in 1996 op school en een paar maanden later waren ze tot over hun oren verliefd.

Ze gingen samen naar het kerstbal, waar Thordis te veel dronk. In plaats van een ambulance te bellen, garandeerde Tom de organisatie van het feest dat hij ervoor zou zorgen dat zijn vriendin veilig thuis zou komen. Hij legde haar in bed, kleedde haar uit en ging bovenop haar liggen. Thordis was bij bewustzijn, maar niet in staat om haar vriend van zich af te duwen.

In de TED Talk vertelt ze hoe ze de secondes weg zag tikken, maar de ochtend erna voelde het niet meteen als een verkrachting. Hij was geen gek, hij was haar vriend. En het was gebeurd in haar eigen bed. Tegen de tijd dat ze eenmaal besefte dat het wel degelijk een verkrachting was, had Tom het al uitgemaakt en was hij terug gekeerd naar zijn thuisland Australië.

Niet alleen Thordis doet haar verhaal tijdens de TED Talk, ook Tom komt aan het woord. “Ik zag mijn daad niet aan voor wat het was”, geeft hij toe. “Het woord verkrachting was niet door mijn hoofd gegaan. Ik overtuigde mezelf ervan dat het sex was en geen verkrachting.”

Negen jaar na de bewuste avond was Tom er nog steeds mee bezig om zichzelf ervan te overtuigen dat hij geen slecht mens was. Thordis had daarentegen een mental breakdown en besloot een brief te schrijven aan Tom.

Benieuwd naar het hele verhaal? Hieronder zie je de TED Talk waarin Thordis en Tom hun verhaal vertellen. En ja, het zal je verbazen.

Slachtoffer van beledigende meme reageert krachtig >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.

Zie ook