Experts: zo veel mag je per jaar uitgeven aan kleding

Komt het overeen met jouw uitgaven?

Ben jij verslaafd aan shoppen en spreek je iedere maand weer met jezelf af dat je dit keer minder geld uit gaat geven aan kleding (zonder succes)? Misschien is dit dan het moment om écht eens een kleiner deel van je salaris aan kleding te spenderen, want experts verklappen het bedrag dat je jaarlijks zou mogen spenden en dat is vast een stuk lager dan je dacht.

Als jouw salaris is gestort, spring je een gat in de lucht. Want dat betekent weer etentjes buiten de deur, tripjes boeken én natuurlijk shoppen. Voor je het weet is het leven op water en brood tot je volgende loon. De les van financieel experts: geef minder geld uit aan kleding.

Volgens hen zou je vijf procent van je maand- of jaarsalaris uit ‘mogen’ geven aan kleding. Verdien je bijvoorbeeld 1.800 euro netto per maand, dan zou je 90 euro opzij mogen zetten voor kleding. Op jaarbasis komt dit neer op 1.080 euro voor het aanvullen van je garderobe.

Het bedrag dat je zou mogen spenderen aan kleding, is dus afhankelijk van je inkomen en voor iedereen verschillend. Breng jij jezelf niet in de problemen met je hogere uitgaven aan kleding, dan heb je natuurlijk alle vrijheid om zelf te bepalen waar jij je geld aan besteedt. Dit is enkel het advies van deskundigen op het gebied van financiën. Komt het overeen met jouw uitgaven?

Shopping: deze schoenentrend komt rechtstreeks uit New York >

Bron: Elite Daily | Beeld: Getty Images

Laatste nieuws