doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Victoria's Secret-model doet onthullingen over het begin van haar carrière

“Ik heb er vaak over nagedacht om gewoon mijn spullen te pakken en de eerste de beste taxi naar huis te pakken.”
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Victoria's Secret-model doet onthullingen over het begin van haar carrière

Van onze Dutchie Romee Strijd tot Candice Swanepoel en Alessandra Ambrosio; alleen de crème de la crème van de modewereld schopt het tot Victoria’s Secret Angel. Zo ook Martha Hunt, maar daar ging een taaie weg aan vooraf. In een interview met Refinery29 doet ze een boekje open over het begin van haar carrière. “Ik heb er vaak over nagedacht om gewoon mijn spullen te pakken en de eerste de beste taxi naar huis te pakken.”

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Aan de website vertelt ze dat het leven van een topmodel niet altijd over rozen gaat. “Tijdens fashion weeks ben je voortdurend in de weer met pasbeurten en shows, en heb je nauwelijks tijd om te slapen”, zegt ze. “Ik ben op pasbeurten geweest waar veldbedden stonden uitgestald zodat modellen tussendoor een dutje konden doen. Daarnaast krijg je vaak pas op het allerlaatste moment met afwijzingen te maken. Als je vlak voor een show te horen krijgt dat je toch niet mee mag lopen, is dat echt pijnlijk. Vooral wanneer je dan al uren pasbeurten hebt doorstaan en het voor een grote show is die echt je hele carrière kan veranderen. Dan is de teleurstelling moeilijk te verdragen.”

Voor jonge meisjes is het echt een harde wereld, vertelt Martha. “Vooral aan het begin van je carrière. Ik denk dat mensen niet begrijpen hoe hard het is. Zodra je een beetje een naam hebt weten te maken in de modewereld, kun je makkelijker onderhandelen over flexibelere tijdstippen voor pasbeurten – vaak moet je hier namelijk ’s nachts heen. Zelf heb ik vaak nagedacht om gewoon mijn spullen te pakken en de eerste taxi naar huis te pakken. Maar dan mag je plots – na talloze afwijzingen – toch meelopen in een grote show en vergeet je alle ellende.” Dat gebeurde ook bij de eerste grote show van Martha zelf. “Dat was de coutureshow van Givenchy. Ik zal Ricardo Tisci voor altijd dankbaar blijven.”

Victoria's Secret-modellen onthullen wat hun dagelijkse ontbijt is >

Bron: Refinery29 | Beeld: iStock

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');