Deze geur gaat jou helpen om wél in slaap te vallen vannacht

Én heerlijk door te slapen!

We kunnen bijna niet omschrijven hoe vervelend het is als je doodmoe bent en de volgende dag weer vroeg uit de veren moet, en dat het dan gewoon niet lukt om in slaap te vallen. De volgende keer kun je proberen kamillethee te drinken óf je kiest voor een kaars met jasmijngeur in je slaapkamer (die je uitblaast vóór je gaat slapen, natuurlijk). Dit zou volgens Dr. Andrew Weil van de University of Harvard al je slaapproblemen oplossen.

Jasmijn zou niet alleen helpen om sneller in slaap te vallen, maar ook om een nacht heerlijk door te slapen. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat je beter in je vel zit. Je kunt verschillende producten met de bloemengeur gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een paar druppels jasmijnolie op je kussen of een zakje met gedroogde jasmijn naast je kussen.

Ook lavendel, citroenmelisse en Sint-Janskruid kunnen slaap opwekken. Met dat laatste moet je echter wel oppassen. Sint-Janskruid wordt namelijk ook als natuurlijk antidepressivum gebruikt en kan verslavend werken en serieuze bijwerkingen hebben in combinatie met andere geneesmiddelen. Eerst maar eens die jasmijnbloemen een kans geven, dus!

Slapen wordt dé health trend van 2017 >

Bron: GVA | Beeld: iStock

Laatste nieuws