Onderzoek: succes hangt af van persoonlijkheid, niet van je hersenen

Ha!
Onderzoek: succes hangt af van persoonlijkheid, niet van je hersenen

Hoe succesvol je bent, wordt vaak gelinkt aan hoe intelligent je bent. Onderzoek bewijst echter dat het veel belangrijker is dat je vriendelijk en sociaal bent.

Onderzoekers van de National Academy of Sciences waren benieuwd naar de factoren waardoor iemand succesvol is; speelt ons IQ wel zo’n grote rol als we altijd dachten? Het antwoord is nee, schrijft NY Mag. Wat je echt nodig hebt voor een succesvolle carrière is een fijne persoonlijkheid – in combinatie met een goed stel hersens, dat wel.

Volgens de onderzoekers heeft het slagen voor je examen niet alleen te maken met hoe slim je bent, maar ook met hoe gedisciplineerd je bent. Daarnaast heeft je persoonlijkheid een grote invloed als je een succesvolle carrière wilt hebben. Goede sociale skills zijn je beste vrienden, altijd op tijd komen is een must en goed kunnen samenwerken draagt ook bij aan je succes.

Dus kun jij creatief denken en heb je echt wel een goed stel hersens, maar is het nog niet gelukt om die droombaan binnen te slepen? Werk dan aan je sociale én cognitieve skills om het wél waar te maken. Succes!

Bewezen: kale mannen zijn knapper, intelligenter én succesvoller >

Bron: Science of us (NY Mag) | Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f66fc90961ab', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });