Dankzij deze work-out kwam Dakota Johnson in vorm voor Fifty Shades

Haar fitnesstrainer doet een boekje open over haar work-outschema.

Dankzij deze work-out kwam Dakota Johnson in vorm voor Fifty Shades

Actrice Dakota Johnson prijkt op dit moment schaars gekleed op het witte doek, in de film Fifty Shades Darker. Speciaal voor haar rol had Dakota tijdens de opnames een fitnesstrainer in dienst, die haar hielp om er fabulous uit te zien. Hij onthult nu haar work-outprogramma.

Celeb trainer Ramona Braganza vertelt tegen de website Healthista dat hij vier keer per week met Dakota sportte, vanaf het moment dat ze in Canada aankwam om te filmen. De work-outs duurden zo’n veertig minuten per sessie en de actrice werkte zich het liefst ná de opnames in het zweet.

Volgens de trainer matchte Dakota’s lichaam al vrij goed met het lichaam dat ze voor haar rol als Anastasia wilden creëren. Ramona: “Dakota is een sierlijke, slanke vrouw en dat heb ik geprobeerd te benadrukken. Want dat is wat Anastasia is: een studente, geen sportfanaat”.

Druk schema

Tijdens de vier krachttrainingen per week focuste Dakota zich vooral op dans. "Een groot deel van onze warming-up bestond uit rekken, allemaal dansgerelateerde oefeningen. Daarna deden we krachtoefeningen met lichaamsgewicht, lopend 'planken' en dat soort dingen". Ook abs en een hoop beenspieroefeningen stonden op het programma.

Naast de krachttrainingen ging Dakota zelf nog twee keer per week naar bikram yoga. In de laatste maand kwam er bovendien ook nog een ballettrainer, die haar alvast moest klaarstomen voor de volgende filmrol. Een flink trainingsschema, dus! 

De actrice kreeg naast het sportadvies geen speciaal dieet, vertelt de trainer tot slot. “Die hoefde ik niet te geven, want ze had er al veel kennis over."

Science says: mensen met deze namen zijn het fitst >

Bron: Happy in Shape | Beeld: Getty Images