Leg jij je groentes en fruit na aankoop direct in de koelkast of belanden ze in een schaal op het aanrecht? En bewaar jij ketchup en andere sauzen wel of niet gekoeld? Zo kunnen we nog wel even doorgaan, want veel mensen weten niet of bepaalde voedingswaren nu wel of niet in de koelkast moeten.
Laatste vraag: waar bewaar jij je koffiebonen? Vast niet in de vriezer, of wel soms? Uit onderzoek blijkt echter dat je dat wél zou moeten doen, zo blijft de kwaliteit namelijk het best behouden. Wat?!
Op een pak koffiebonen staat vaak vermeld dat je 'm op een koele, droge plek zou moeten bewaren, maar dat de vriezer de beste plek is, dat wist je waarschijnlijk nog niet. Door je bonen daar te bewaren, blijft je koffie rijker én consistenter van smaak.
Tip: bewaar de koffiebonen in een luchtdichte zak en zorg ervoor dat er geen water bij kan komen. Het is het beste om een grote hoeveelheid in te vriezen om ervoor te zorgen dat ze niet volledig bevriezen. Zodra je de bonen uit de vriezer haalt, kun je ze vermalen en daar de lekkerste koffie van zetten. Poeder over? Dat bewaar je in de koelkast tot de volgende dag. Ga jij het proberen?
Dít zou je in je koffie moeten doen in plaats van suiker >
Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock