Op deze datum eindigen de meeste relaties

En het is er sneller dan je hoopt...

Op deze datum eindigen de meeste relaties

Je zou zeggen dat het moment waarop een relatie stukloopt, afhangt van de relatie zelf. Maar guess what, er is dus echt een datum waarop de meeste mensen gedumpt worden; zo veel relaties lopen op deze datum stuk, dat-ie bestempeld is als Red Tuesday.

Terwijl er genoeg mannen en vrouwen op 7 februari op zoek zijn naar het perfecte Valentijnscadeau, zijn er ook oneindig veel relaties die op deze datum eindigen. Het zou geen toeval zijn dat Red Tuesday precies een week voor Valentijnsdag valt; we zouden juist op dit moment meer dan ooit over onze relatie nadenken.

Uit onderzoek van de datingwebsite IllicitEncounters.com blijkt dat 30 procent van de 1500 leden toegeeft op deze datum hun relatie te willen beëindigen; 80 procent omdat ze zich schuldig voelen tegenover hun partner wanneer ze de romantische dag wél nog samen zouden doorbrengen. En dus zetten ze er liever ‘op tijd’ een punt achter. Een ander deel is bang dat ze op Valentijnsdag ten huwelijk worden gevraagd of dat er van hen verwacht wordt dat zij op de knieën gaan. Uit angst hiervoor maken ze het een week voor 14 februari uit. “Het is een combinatie van angst en schuldgevoelens”, aldus Christian Grand, een woordvoerder van de website, tegenover Marie Claire UK. “Deze gevoelens kunnen te veel druk opleveren en resulteren in een break-up.”

Deze stelletjes blijven het langst bij elkaar >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock