4 redenen waarom 40 het nieuwe 30 is

Leeftijd is natuurlijk slechts een getal!

Lees ook

Ben je de 40 al gepasseerd of ben je hard op weg naar deze leeftijd? Maak je dan maar klaar voor de beste tijd van je leven, want 40 is absoluut het nieuwe 30. Nog niet overtuigd? Met deze 4 tips haal jij het allerbeste uit deze magische jaren! 

1/ Blijf gemotiveerd 

Van de leeftijden 1 tot en met 20 leer je de basisvaardigheden van het leven. Van 20 tot 40 leer je om deze vaardigheden toe te passen en je weg te vinden. Van 40 tot 60 weet je écht hoe alle vaardigheden in je leven passen en weet je wat je echt leuk vindt. Je bent gemotiveerder om alles uit het leven te halen dan ooit. 

2/ Je bent veel zelfverzekerder 

Als je 40 bent, weet je echt wel hoe het leven in elkaar zit. Hoe meer levenservaring je hebt, hoe zelfverzekerder je bent. Je laat je niet meer zo gek maken door wat anderen van je denken en je doet je eigen ding. 

3/ Zie de tijd als je bondgenoot, niet als je grootste vijand

Hoe ouder we worden, hoe meer we beseffen dat het leven maar kort is, en dat de tijd begint te tikken. Het is zonde van je kostbare tijd om je druk te maken over de “korte” tijd die je nog hebt. Probeer het beste uit je dagen te halen en maak bijvoorbeeld plannen voor de lange termijn. Dit geeft je ongetwijfeld een beter gevoel. 

4/ Blijf aan jezelf werken 

Je bent nooit te oud om te leren. Nu je wat meer levenservaring hebt, weet je ook welke manier van leven er het beste bij je past en waar je je goed bij voelt. Probeer eens een nieuwe cursus uit of een nieuwe sport. Je wordt er een rijker mens van en benut ook nog eens de tijd waar je je bij puntje 3 zo’n zorgen om maakte. 

Bron: Lifehack | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook