Deze invloed heeft jouw nachtrust op je seksleven

Win-win!

Van alle kanten hoor je hetzelfde: pak áltijd voldoende nachtrust. Je ziet er beter uit, het is beter voor je mentale gezondheid en je concentratie gaat ervan op vooruit. Maar dat is niet alles, ook je seksleven zou er baat bij hebben.

Onderzoekers van de North American Menopause Society bestudeerden 93.000 vrouwen tussen de 50 en 79 jaar oud. Zij ontdekten dat hoe beter vrouwen sliepen, hoe hoger hun sexdrive was én hoe meer ze van sex konden genieten. Hadden de vrouwen een slechte nachtrust gehad, dan hadden ze én minder zin én bereikten ze in de meeste gevallen niet hun hoogtepunt.

Wel bleek uit het onderzoek dat de link tussen een goede nachtrust en een beter seksleven met de jaren belangrijker wordt. In je jonge jaren zou een slechte nachtrust nog niet zo veel invloed hebben, maar naarmate je ouder wordt gaat je seksleven eronder lijden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je – als je nog in je twintiger jaren zit – de onderzoeksresultaten moet negeren. Er kleven, zoals genoemd, veel meer voordelen aan een goede nachtrust.

Dus hup: naar bed!

Bevestigd: dé reden dat ongelukkige koppels niet uit elkaar gaan >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws