Dit is de duurste maand om op wintersport te gaan

En van dít skigebied wordt je portemonnee het minst blij.

Lees ook

Wil jij lastminute nog een wintersport boeken of het volgend jaar price wise beter aanpakken dan je dit keer gedaan hebt? HomeToGo schiet te hulp met een onderzoek naar de periode waarin het ’t duurst is om te gaan skiën.

De maand die je beter kunt vermijden is februari; dan is het namelijk het duurst om een te overnachten in een skigebied in Europa. Uit het onderzoek blijkt dat een overnachting in maart ongeveer 45 procent goedkoper is dan een nacht in de sneeuw in februari. Deze conclusie kon getrokken worden nadat de prijzen van bijna 300.000 accommodaties werden geanalyseerd. Ten opzichte van april kost een overnachting in februari zelfs twee keer zoveel! 

HomeToGo keek niet alleen naar de periode waarin een wintersport het duurst is maar ook naar de duurste skigebieden. Hieruit bleek dat St. Anton am Arlberg in Oostenrijk vele malen duurder is dan andere gebieden. Waar je beter heen kunt gaan? Bulgarije en Zweden zijn de goedkoopste opties. Ter illustratie: een nacht in het Zweedse Vemdalen is zo’n 14 keer goedkoper dan een nacht in het Oostenrijkse St. Anton am Arlberg. Oei!

Van déze sport krijg je de mooiste billen >

Bron: Gazet van Antwerpen | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook