8 fantastische banen die echt bestaan

Wedden dat je gelijk je ontslag in wil dienen na het zien van deze functies?

Ben je het saaie kantoorleven helemaal zat en droom je van een baan waar iedereen jaloers op zal zijn? Dan hebben we voor jou misschien wel goed nieuws, want een Amerikaanse ticketwebsite heeft de meest fantastische droombanen over de hele wereld ontdekt. Daar zou jij vast graag je ontslag voor indienen! We zetten ze alle acht even voor je op een rijtje. 

1/ Disneyprinses 
Nee, we hebben het hier niet over de prinsessen die leven in kastelen, worden aangekleed door vogeltjes en de hele dag dutjes kunnen doen. We hebben het hier over het zijn van een prinses in Disneyland. Disneyland zoekt namelijk regelmatig nieuwe mensen die bij ieder kind (en volwassene) een glimlach op het gezicht kan toveren. Je moet wel over bepaalde maten beschikken én aantoonbare ervaring hebben met acteren, zingen en het omgaan met kinderen. 

2/ Chocoladeproever 
Ja, dit is echt een baan! Je moet er wel voor naar Zwitserland, maar krijg er zo’n 41.000 euro per jaar voor. Je komt alleen voor de baan in aanmerking als je niet rookt, omdat roken de smaakpapillen aantast, net als het eten van pittig voedsel. 

3/ Legobouwer 
Voor 9,60 euro per uur kun je in Denemarken de hele dag spelen met lego. De legobouwers werken aan verschillende projecten in verschillende moeilijkheidsgraden. Je hebt een achtergrond met design nodig, gek zijn op lego en een goede concentratie hebben. 

4/ Achtbaan technicus 
Als je een technische achtergrond hebt, is dit misschien wel iets voor jou. Je ontwerpt, bouwt en test achtbanen voor Amerikaanse pretparken. Wel moet je ervoor zorgen dat het ritje veilig is voor iedereen. 

5/ Waterglijbaan-tester 
In Dubai schijnt altijd de zon, en dus zijn er veel waterglijbanen om te testen. Als waterglijbaan-tester kun je hier dan ook 23.000 euro per jaar mee verdienen. Kan het nog beter?

6/ Eilandbewaker 
Als (privé)eilandbewaker kun je 91.000 euro per jaar verdienen door op een eiland in een tropisch paradijs te passen. Je kunt elke dag zwemmen en snorkelen, socializen met de locals, of lekker zonnebaden. 

7/ IJsjestester
Als je een diploma hebt op het gebied van zuivel wetenschap of voedseltechnologie, dan heb je kans om in Italië aan de slag te gaan als ijs-tester. Je verdient er zo’n 48.000 euro per jaar mee, maar je hebt wel gezonde smaakpapillen nodig. 

8/ Duikinstructeur 
Dit is geen zeldzaam beroep, maar wel fantastisch om te doen. De hele dag in het heldere water de mooiste vissen en koraalriffen bekijken. Je hebt er wel wat opleidingen voor nodig, maar op de Caraïben is dat toch leuk bijverdienen.

Lees ook: “Wie beweert dat-ie meer dan 18 uur per dag werkt, liegt”

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws