Deze 3 mythes over je salaris zijn niet waar

Vooral nummer 2 is good to know!

Er bestaan veel mythes over salaris, maar weet jij eigenlijk waar jij als werknemer recht op hebt? HLN.be heeft de meest voorkomende mythes over salaris voor je op een rijtje gezet, zodat jij voor eens en voor altijd weet waar je aan toe bent. 

1/ Als je opslag krijgt ga je er netto op achteruit omdat je in een hogere belastingschaal komt. 

Dit is niet altijd waar. Geert Vermeir, manager juridisch kenniscentrum bij SD Worx, legt uit: “Dat is niet zo zwart-wit. Het kan inderdaad voorkomen dat je iets minder overhoudt. Bij zeer kleine loonstijgingen kan het een negatief effect op je nettoloon hebben. Dus stel dat je € 2.000 verdient en de bedrijfsvoorheffing is € 500, dan houd je € 1.500 over. Maar ga je opeens € 2.001 verdienen en de bedrijfsvoorheffing wordt € 510, dan houd je opeens maar € 1.491 over.”

2/ Je hoort ieder jaar opslag te krijgen

Ook dit is niet waar. Geert: “Er zijn twee vormen van opslag: door de indexering van het loon of als beloning. Die indexering van het loon vindt niet per se elk jaar plaats. In sommige sectoren wordt de indexering alleen toegepast als de inflatie voldoende hoog is. Daar is het loon de laatste jaren misschien niet gestegen. In andere sectoren wordt het loon standaard in januari aangepast aan de index, maar dat kan om zeer minimale bedragen gaan. Wil jij loonsverhoging, dan moet je naar je werkgever stappen en de onderhandeling aangaan. Zo’n verhoging is dan gebaseerd op jouw meerwaarde, in hoeverre je je van je collega’s onderscheidt etc. Het is dus zeker geen algemene regel dat iedereen elk jaar loonsverhoging krijgt.”

3/ Als je van tijdelijk naar vast contract gaat ga je minder verdienen

Geert: “In principe zou er geen verschil moeten zijn, maar soms ontbeer je in een tijdelijk contract bepaalde voordelen. Een bedrijfswagen bijvoorbeeld, of maaltijdcheques. Omdat je als werknemer voor die voordelen vaak een eigen bijdrage betaalt, kan het dat je nettoloon iets lager wordt. Maar dat is zeker geen wet, en die voordelen zijn natuurlijk ook centen waard.” 

Stress op je werk? Zo vertel je het handig tegen je baas >

Bron: HLN.be | Beeld: iStock

Laatste nieuws