10 redenen waarom soloreizigers de leukste mensen zijn om te daten

Overtuigd? Wij alvast wel.

10 redenen waarom soloreizigers de leukste mensen zijn om te daten

Als je op zoek bent naar een leuke date, heb je altijd wel wat eisen. Iemand moet bijvoorbeeld soortgelijke hobby's hebben als jij, net zoveel van lekker eten houden en er ook nog een beetje leuk uitzien. Een goede eigenschap waar je misschien niet direct aan denkt, is dat iemand graag in z'n eentje op reis gaat. Waarom?

1/ Hij is onafhankelijk

De reis die hij heeft gemaakt, heeft hij zelf geregeld en doorstaan. Grote kans dat dat ook geldt voor de rest van zijn leven. Heeft hij een mooi appartement? Die heeft-ie zelf gevonden en bekostigt hij in z'n eentje. De kleren die hij draagt? Zelf uitgekozen en betaald. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

2/ Hij geeft je de ruimte

Hij kan goed op zichzelf zijn en waardeert het ook enorm als je hem die ruimte geeft. Logisch gevolg: hij snapt als geen ander dat jij ook momentjes voor jezelf nodig hebt en dat betekent dat hij niet direct gek wordt als je hem niet binnen één minuut terug-appt. 

3/ Hij is spontaan

Hij is misschien alleen op reis gegaan, maar dat betekent natuurlijk niet dat-ie alle tijd in z'n eentje heeft doorgebracht. Het betekent juist dat hij weet hoe hij contacten moet leggen en niet bang is om op mensen af te stappen.

4/ Hij is nieuwsgierig

Hij is een echte ontdekker en doet zijn best om de mooiste plekken van de wereld te zien én daar de locals te leren kennen. Dit betekent niet alleen dat hij graag over deze ervaringen zal vertellen, maar ook dat hij benieuwd is naar hoe jij in het leven staat.

5/ Hij werkt hard

Máár: hij benut ook zijn vrije tijd zo goed mogelijk door erop uit te trekken en leuke dingen te doen. Je hoeft in elk geval niet bang te zijn dat je met iemand datet die niet ambitieus is.

6/ Hij vertrouwt op z'n eigen gevoel

Deze mensen zijn waarschijnlijk op onvoorspelbare plekken geweest en hebben middenin de rimboe gestaan waar ze aangewezen waren op hun eigen intuïtie. En met een man met een beetje zelfvertrouwen is he-le-maal niets mis.

7/ Hij weet met geld om te gaan

Ter voorbereiding en tijdens zijn reizen ontkomt hij er niet aan: hij moet hoe dan ook slim met z'n geld omgaan om zijn reis af te kunnen maken en niet volledig blut thuis te komen.

8/ Hij durft in het diepe te springen

Want alleen op reis gaan is best een grote stap.

9/ Hij weet van iedere dag een feestje te maken

Op reis wil je nu eenmaal het beste uit iedere dag halen, dus weten soloreizigers als geen ander hoe ze dat moeten doen. Hij is op reis op zichzelf aangewezen om te bedenken wat hij op een dag gaat doen; wedden dat dat goed van pas komt in een relatie?

10/ Het zal niet awkard zijn tijdens de eerste ontmoeting met je ouders

Want hij heeft altijd goede verhalen en weet als geen ander hoe het is om nieuwe mensen te ontmoeten.

Lees ook: Bevestigd: dé reden dat ongelukkige koppels niet uit elkaar gaan

Beeld: iStock