Stress op je werk? Zo vertel je het slim tegen je baas

Dít is de truc die je hoe dan ook gaat helpen.

Lees ook

Soms kan het je even te veel worden op je werk. Je wilt er misschien niet aan toegeven, maar je ontkomt er niet aan: je zult naar je baas moeten stappen om te bespreken of je wat gas terug kan nemen. Maar hoe zég je zoiets?

Het laatste wat je wil is ongemotiveerd overkomen, en dus kun je volgens experts het beste deze tip opvolgen, wil je handig brengen dat het iets te veel is allemaal. “Stap nooit op je baas af met een probleem, tenzij je zelf al een oplossing in gedachten hebt”, aldus productiviteitsexpert Julie Morgenstern. Met klagen ga je er dus niet (nee, echt niet) komen. In plaats daarvan zou je een lijstje van drie problemen én oplossingen op moeten stellen.

Door zelf in oplossingen te denken en deze voor te leggen aan je baas, kom je veel gemotiveerder over. “Vaak laten werknemers het na om aan te geven dat ze overwerkt zijn”, legt psychologe Liane Davey uit. “Je bent ambitieus en wilt een goede indruk maken door veel werk op je te nemen. Echter, de resultaten lijden eronder wanneer je dingen sneller gaat afraffelen. En dat wekt de indruk dat je geen goede werknemer bent.”

Wat je beter kunt doen, is bij je baas aangeven dat je het te druk hebt en oplossingen aandragen. Zij zal dat écht waarderen!

Wat? We gebruiken post-its blijkbaar al ons hele leven verkeerd >

Bron: Harvard Business Review | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook