Hoe je telefoon je work-out kan verpesten

Rondje hardlopen? Laat je telefoon maar thuis.

Een goed paar sportschoenen, een knappe sportoutfit en een flesje water: onmisbaar als je een rondje gaat hardlopen. Én je telefoon natuurlijk, want waar ben je zonder die Spotify-lijst?

Toch blijkt uit onderzoek dat je telefoon je work-out op een onverwachte en negatieve manier beïnvloedt. De studie – gepubliceerd in Performance Enhancement & Health – stelt dat je telefoon je balans tijdens de work-out verpest. Daarnaast zou ook de intensiteit van je sportsessie erop achteruit gaan.

Houd je niet van sporten? Dat kan komen doordat je intelligent bent >

Om tot deze conclusies te komen, onderzocht het team zo’n 45 studenten. Wat bleek was dat ze hun telefoon tijdens een work-out niet alleen gebruikten om muziek te luisteren, maar ook om tussendoor appjes te sturen. Op die momenten was hun balans 45 procent minder goed. Bellen had een kleinere impact op de balans (die ging zo’n 19 procent achteruit), maar het was nog steeds genoeg om de work-out te verpesten en je te bezeren. “Door een verminderde balans zou je kunnen vallen of door je enkel kunnen gaan”, aldus Michael Rebold, een van de onderzoekers.

Niet alleen uit dít onderzoek blijkt dat je telefoon een slechte invloed heeft op je balans; een onderzoek uit 2016 kwam tot dezelfde conclusie. Ook bleek dat de intensiteit van een work-out erop achteruit ging omdat de proefpersonen tussendoor met andere dingen bezig waren.

Gelukkig is er ook goed nieuws: muziek zou geen slechte invloed hebben op je balans of de intensiteit van je work-out. Tover die iPod van jaren geleden dus maar weer uit de kast!

Doe je verschillende sporten? Dat heeft dus geen zin >

Bron: Refinery29 | Beeld: iStock

Laatste nieuws