Dít is de beste leeftijd om te gaan trouwen

Want dan is de kans op een scheiding aanzienlijk kleiner!

Lees ook

Je zou zeggen dat het beste moment om te trouwen afhangt van de persoon die in het huwelijksbootje stapt; iedereen is immers op een andere leeftijd klaar om zich te settelen. Toch?

Nee, zo stelt onderzoek dat gepubliceerd is in Psychology Today. Er zouden wel degelijk ‘goede en slechte’ leeftijden zijn om te trouwen. De Amerikaanse socioloog Nicholas Wolfinger bestudeerde data die gedurende zes jaar was verzameld. Hieruit bleek dat koppels die later trouwden (na hun dertigste) een grotere kans hadden om uit elkaar te gaan dan stellen die op hun twintigste al het huwelijksbootje instapten.

De exacte leeftijd waarop je moet trouwen om de kans op succes te vergroten? Ergens tussen je 28ste en 32ste. Trouw je hiervoor of hierna, dan zou de kans op een scheiding groter zijn.

Volgens de onderzoeker zou 38 procent van de stellen die als tieners trouwden, binnen vijf jaar uit elkaar gaan. Deze kans verminderde met 10 procent bij stellen die begin twintig trouwden. 35 jaar of ouder? Dan zou de kans op een scheiding 17 procent zijn. Tussen de 28 en 32 zou deze kans aanzienlijk kleiner zijn.

Het onderzoek moeten we natuurlijk met een korreltje zout nemen, maar de uitkomsten zijn wel opvallend te noemen.

Onderzoek: dít zijn de populairste bruilofthits >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook