Door deze 5 manieren gaat jouw haar sneller groeien

Vooral nummer 1 had je niet verwacht!

Lees ook

Langer haar kan voor sommige vrouwen bovenaan de beauty-wishlist staan. Dit gaat echter niet zo makkelijk als gedacht. Wil jij je haargroei graag een boost geven en wat versnellen? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Wij geven je de beste tips zodat je sneller bij de haarlengte van je dromen hebt. 
 
1/ Laat het knippen 
Het is natuurlijk niet zo dat je haar aan de bovenkant op wonderbaarlijke wijze gaat groeien als je aan de onderkant een stuk eraf knipt. Wat wel zo is, is dat je de gespleten punten wegknipt. Als je dit niet doet, kunnen de punten steeds hoger splijten en afbreken, waardoor het steeds korter wordt. Het knippen van de punten kun je dus eigenlijk als een soort investering zien voor de langere termijn. 
 
2/ Wees zuinig met shampoo 
Was je haar niet elke dag met shampoo. Het haalt namelijk niet alleen vuil en vet weg, maar het verwijdert ook de natuurlijke oliën die je haar juist helpen groeien en gezond te blijven. Probeer het dus te minimaliseren naar wanneer het echt nodig is. 
 
3/ Houd van conditioner
Heb je net de oliën uit je haar gewassen, en is het vaak droog of ongezond? Gebruik dan conditioner om alle oliën en belangrijke stoffen weer aan te vullen. Als je haar nat is, zet het uit. Dit is een goed moment waarop het stoffen opneemt. Daarnaast zorgt conditioner voor een beschermend laagje om de punten heen, waardoor het voorkomt dat er nog meer schade komt. Die schade kan naar boven trekken, waardoor je haar dus korter wordt en minder snel toeneemt in lengte. 
 
4/ Neem afstand van je haarborstel
Als je je haar borstelt, beschadig je steeds het bovenste laagje van de haren. Hoor je wel eens een klikkend geluid tijdens het borstelen? Dat is haar dat afbreekt. Het haar is het kwetsbaarst als het nat is, maar wel het flexibelst, waardoor je sneller je klitten eruit hebt en minder hoeft te borstelen. 
 
5/ Verander van kussensloop
Neem afscheid van je katoenen kussensloop en ga voor zijden of satijn. Het zorgt voor minder wrijving met het haar, waardoor je minder veel klitten weg hoeft te borstelen en het haar beter in model zit wanneer je opstaat. 
 
En als je langer haar hebt, is het dragen van één of meerdere vlechten prachtig en zeker een must als het bijvoorbeeld warm is buiten of als je gaat sporten.
 
 
 
Beeld: Katelijne Verbruggen

Laatste nieuws

Zie ook