Slecht nieuws voor sushi-fans…

Oh nóóó!

Lees ook

All you can eat-restaurants zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld en het liefst zitten we er iedere week om ons vol te eten met sushi. Maar er is slecht nieuws: volgens experts kun je de populaire Japanse maaltijd beter laten staan.

Twee experts op het gebied van marinebiologie roepen mensen op om minder vaak sushi – met rauwe vis – te eten. De reden? Sushi zou volgens hen de oorzaak zijn van de uitputting van tonijn. Onderzoek van de University of British Columbia wijst zelfs uit dat blauwvintonijn en geelvintonijn al een crisis hebben bereikt wat betreft hun populatie.

Momenteel zouden we zelfs nog maar twee à drie procent van de vispopulatie over hebben ten opzichte van 200 jaar geleden. Bovendien zouden veel sushi-restaurants vis serveren die plastic microbolletjes bevat, iets wat niet alleen slecht is voor het milieu maar ook voor je gezondheid. Daarnaast blijkt uit een nieuw onderzoek dat er in veel gevallen compleet andere soorten vis worden gebruikt dan op het label of op de menukaart staat aangegeven. Durf jij nog?…

Slecht nieuws voor veganisten… >

Bron: Metro UK, Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook