Zo vaak zou je je haar moeten wassen

Deed jij het al goed of kun je hier nog wat van leren?

Zo vaak zou je je haar moeten wassen

Sta je weer voor de zoveelste keer in de week je haar droog te föhnen en vraag je je af hoe vaak je eigenlijk echt je haar zou moeten wassen? Dat komt goed uit, want wij hebben nu voor eens en voor altijd het antwoord voor je. 

Geen nummers

Marie Claire heeft met een aantal experts uit de haar-industrie gesproken, en daar zijn opvallende conclusies uitgekomen. Benieuwd naar het magische aantal keren dat je je haar zou moeten wassen? Dan hebben we slecht nieuws voor je, want helaas, die is er niet. Het hangt allemaal af van het haartype, levensstijl en persoonlijke voorkeur. Wel zijn er een aantal tips zodat je je haar niet te veel of te weinig gaat wassen. 

Tips 

Er is niet echt een geschreven regel als het gaat om je haar wassen. Hoe minder je je haar wast, hoe minder je het ook hóéft te wassen. Hoe minder je het wast, hoe meer je haar daaraan gaat wennen, en daarom duurt het steeds langer voor het weer vet en vies wordt. Gareth Williams, ambassadeur bij Headmasters Artistic: "Mijn advies is om een shampoo te gebruiken dat niet alle natuurlijke oliën uit het haar haalt. Het is daarom belangrijk om geen chemische producten te gebruiken voor je haar om het zo lang mogelijk mooi te houden." 

"Als je je haar wast, is het de bedoeling dat je het zo goed mogelijk wast. Was het bijvoorbeeld twee keer achter elkaar, maar dan wel met verschillende shampoos die perfect aansluiten op de wensen van je haar. Gebruik bijvoorbeeld eerst een shampoo om vuil te verwijderen, en daarna voor de verzorging van het haar." 

Dit wordt hét kapsel van 2017 >

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock