6 tips om echt te ontspannen na een drukke werkweek

Zo kun je de nieuwe werkweek weer vol nieuwe energie beginnen!

Werk je jezelf een slag in de rondte, heb je een sociaal leven en misschien ook nog kinderen en een man? Dan moet je opletten dat je jezelf niet overwerkt. Als je niet genoeg ontspant naast je werk, heb je kans om een burn-out op te lopen, en dát wil je natuurlijk voorkomen. Deze zes tips helpen je goed te ontspannen in de avonden en in het weekend, zodat je er daarna weer vol energie tegenaan kunt: 

1/ Doe af en toe je ogen dicht. 

Al is het maar in je lunchpauze of na het avondeten. Je zoekt de rust op en gaat daarna weer door met waar je mee bezig was. Het is ook aan te raden om iets van meditatie te doen, zodat je weer even oplaadt. 

2/ Durf ‘nee’ te zeggen tegen voor jou onbelangrijke dingen

Kennissen die met je willen lunchen, mensen die teruggebeld willen worden; als je moe bent, moet je aan jezelf denken. Zeg niet alleen ja tegen je vriendinnen om ze te pleasen, want dan ga je er uiteindelijk aan onderdoor. Die kostbare vrije tijd die je hebt, moet je koesteren. 

3/ Opruimen

Het is misschien niet het allerleukst om te doen in je vrije tijd, maar een opgeruimd huis (of kamer of andere ruimte) zorgt voor een opgeruimd hoofd. En dat is precies wat jij nodig hebt. 

4/ Doe iets waar je rustig van wordt en wat je leuk vindt

Is dat een film kijken, een warm bad nemen, of misschien een bezoekje aan de sauna? Als jij hier je rust bij vindt, is het zeker een aanrader om in je weekend te doen om eens lekker mee te ontspannen. 

5/ Sporten 

Tijdens je werkweek heb je er misschien niet altijd tijd voor, maar in het weekend is het goed om iets aan sport te doen. Het maakt je hoofd leeg en geeft je na het sporten een boost aan energie. 

6/ Schrijf het van je af 

Stroomt je hoofd over van dingen die je moet doen? Schrijf alles op papier. Dit maakt je hoofd leeg, en zorgt ervoor dat je niet overal aan hoeft te denken. 

Zo ontstressen succesvolle mensen in het weekend >

Bron: Justbeyou | Beeld: iStock

Laatste nieuws