7 dingen die mensen niet meer zouden mogen doen op Facebook

Wat irriteert jou het meest?

Lees ook

We hebben allemaal zo’n vriend op Facebook die letterlijk alles over zijn of haar leven online zet. Dit kan niet alleen nadelig zijn voor zijn of haar toekomstige carrière, het kan bovendien heel irritant zijn. Deze dingen mogen anderen wat ons betreft laten op social media. Maar doe vooral waar je zin in hebt natuurlijk. 

1/ It’s wine o’clock!
Er is niet een bepaald tijdstip waarop je wijn kunt drinken. En wordt er een blurry foto bijgeplaatst van een wijnglas of (nog erger) een kiekje waarop de persoon in kwestie te zien is met een fles aan de lip? Oei…

2/ Zogenaamd goede foodfoto’s
Als je écht een jaloersmakend bord vol sushi voor je neus hebt staan, willen we graag meegenieten. Maar iets wat eruit ziet als een onsmakelijk prutje kan je beter voor jezelf houden.

3/ Een sneer naar iemand
Noem je verder geen namen, maar plaats je een hele tirade over je ex zodat iedereen uiteindelijk toch wel weet dat het over hem gaat? Niet. Doen. Mocht je toekomstige baas je googelen en op je Facebookpagina belanden, dan staat dit niet zo netjes.

4/ Hashtags
We weten dat je ook op hashtags kunt klikken binnen Facebook, maar het is toch iets wat hoort bij Twitter en Instagram.

5/ Kleffe foto’s en teksten
Of het nu gaat foto’s om kinderen of liefdeskiekjes; soms wordt het er écht te dik bovenop gelegd.

6/ “Als je dit leest…
..heb je mijn opschoning overleefd. Ik heb namelijk net heel veel vrienden verwijderd.”

7/ Facebook gebruiken als WhatsApp
Wil je weten hoe het met iemand gaat? En wil je zelf vertellen over hoe je afspraak in het ziekenhuis is gegaan? Tip: doe dit privé en niet publiekelijk op Facebook.

Lees ook: Waarom gelukkige koppels nauwelijks posten over hun relatie

Beeld: Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook