Dit zijn dé vakantiebestemmingen voor 2017 volgens reizigers

Ben jij ook zo toe aan vakantie?

De feestdagen zijn voorbij en er is nog een lange weg te gaan voor het weer zomer is. Het is koud en je bent waarschijnlijk toch alweer toe aan vakantie. Komt dat even goed uit, want reizigers van over de hele wereld hebben onthuld wat dé vakantiebestemmingen voor 2017 zijn. Boek jij gelijk een ticket?

1/ Montenegro 

Montenegro is een ruwe diamant. Het heeft de Italiaanse look-and-feel maar dan zonder druk toerisme. Het is een artistiek land met een rijke historie, dus je zult je geen moment vervelen. Daarnaast is het leven er redelijk goedkoop, dus geschikt voor bijna ieder budget. 

2/ Khajuraho, India 

India is de laatste tijd erg in trek bij reizigers. Je hebt misschien het beeld van een druk en chaotisch land, maar Khajuraho is allesbehalve dat. Weelderige groene velden, tempels en andere schoonheden worden vergezeld door prachtige stiltes. Ga naar de Raneh Falls voor een adembenemend natuurwonder, verscholen in een gebied dat bekend staat als de Indiase Grand Canyon. 

3/ Ghana

Ghana is een van de meest vriendelijke landen. De steden trekken jonge kunstenaars en staan vol met lokale marktjes. En de natuur is er adembenemend, met indrukwekkende wildlife, watervallen en jungles. 

4/ Washington D.C., USA 

Washington staat bij veel mensen bekend als zakelijk en politiek centrum waar alleen maar mensen met grijze pakken te vinden zijn, maar het tegendeel is waar. Washington zit vol hippe restaurants, leuke kroegjes en bars met jaloersmakende uitzichten. Ook zijn er mooie musea en andere bezienswaardigheden, en zul je je nooit vervelen door het aanbod aan (actieve) excursies. 

5/ Byron Bay, Australië

Byron Bay staat bekend als hippie-hotspot. Maar wél een prachtige hippie-hotspot, met adembenemende stranden waar je fantastisch kunt surfen. Op de stranden kom je echt tot rust en er is veel natuurlijk schoon te zien. Voor vegetariërs en veganisten is dit echt een walhalla. 

6/ Chengdu, China

Volgens ervaringsdeskundigen zou je alleen al naar deze plek moeten gaan voor het fantastische eten. Daarnaast is er veel te doen en zijn er genoeg monumenten, natuur en tempels om te bezoeken. Daarnaast zijn de mensen er friendly

7/ Orkney, Schotland 

De mensen in Schotland zijn waanzinnig vriendelijk; ze zwaaien naar je en zeggen je gedag op straat – waar gebeurt je dat nou nog tegenwoordig? Op weinig plekken is het zuurstofgehalte in de lucht zo hoog als in Orkney. Er zijn mooie zonsop- en ondergangen, prachtige stranden en heel, heel veel bomen. 

8/ De Filipijnen 

De Filipijnen… Nooit zag je op internet zoveel foto’s voorbijkomen van een land als van de Filipijnen. Geen wonder dat Expeditie Robinson er wordt opgenomen, want het is echt een land waar je ooit moet zijn geweest. Het water is er helder en azuurblauw, afgewisseld met mangrove en duizenden kleine eilandjes. In één woord: WAUW!

9/ Koh Rong, Cambodja 

De dagen van de week vallen in het niet als je op dit eiland bent: niets van het normale leven doet er meer toe als je in dit paradijs bent. Je vergeet zelfs dat er bijna geen wifi is. Logeer in een leuk hutje en luier lekker op het strand, of doe een tour door de jungle. 

10/ IJsland 

IJsland is absoluut the place to be. Het land is enorm in opkomst vanwege het prachtige Blue Lagoon, natuurlijke warmtebronnen en het Noorderlicht. Echt een plekje op jouw Bucketlist waard! 

De top 10 landen die je in 2017 moet bezoeken >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock 

Laatste nieuws