De beste ontbijtjes als je wilt afvallen

En ze zijn nog lekker ook!

Lees ook

Je hebt het vast al duizend keer gehoord: het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Maar wát eet je nu precies als ontbijt om zo verantwoord mogelijk bezig te zijn én nog een beetje af te vallen ook? Voedingsdeskundigen schieten te hulp en onthullen de beste ontbijtjes om de dag af te trappen.

Allereerst attenderen de experts ons erop dat we rekening moeten houden met het aantal calorieën. Je kunt namelijk nog zo gezond bezig zijn, maar als je te veel van iets eet is dat ook niet goed voor je lijn. Zo zou je maaltijd tussen de 300 en 400 calorieën mogen bevatten, voor 15 procent afkomstig van proteïne, 50 procent van koolhydraten, 30 procent van gezonde vetten en de rest suikers en vezels. Dat gezegd hebbende, het lijstje:

1/ Roerei

Twee eieren om precies te zijn, met een eetlepel gesnipperde ui, 65 gram spinazie, een halve eetlepel olijfolie en een sneetje meergranenbrood. Daarnaast mag je 75 gram blauwe bessen eten.

2/ Broodje pindakaas

Onze eeuwenoude favoriet is hartstikke gezond! Voeg er wat plakjes banaan aan toe en wat kaneelpoeder, en je hebt een stevig ontbijt te pakken.

3/ Havermoutpap

Maak het met water of sojamelk (ongezoet, natuurlijk), en voeg er wat nootjes en fruit aan toe.

4/ Een klein toetje

Uit onderzoek blijkt dat iets zoets bij het ontbijt ervoor zorgt dat je sneller gewicht verliest. Chocoladetaart als ontbijt, anyone?

5/ Proteïneshakes

Ze zouden niet alleen goed zijn na het sporten, maar ook als ontbijt wanneer je een beetje op de lijn wil letten.

Waar begin jij je dag mee?

 

Waarom je nooit een banaan als ontbijt moet eten >

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook